Dakrenovatie Weert

Wilt u uw dak laten inspecteren door een vakman, of wilt u deze laten renoveren? In Weert kunt u bij RNT Dakspecialist terecht voor iedere dakrenovatieklus. Vul het contactformulier in om een offerte aan te vragen, of neem contact op via 085 - 106 15 01.

Functie dakrenovatie Weert

De kwaliteit van uw dak bepaalt hoe uw huis eruit ziet en heeft veel invloed op uw energieverbruik en de waarde van uw woning. Met onze Nederlandse weersomstandigheden moet een dak veel doorstaan. Wind, regen, sneeuw en vorst kunnen allemaal leiden tot slijtage aan uw dak. Dit kan niet alleen leiden tot kleine beschadigingen, maar ook tot grote beschadigingen zoals aantasting van de dakconstructie of doorzakking.

We spreken van dakrenovatie als er iets wordt vernieuwd aan het dak. Dit is dus niet hetzelfde als dakreparatie, waarbij dit niet het geval hoeft te zijn. Bij dakrenovatie wordt het dak bijvoorbeeld waterafstotend of energiebesparender gemaakt. Het is niet altijd nodig om voor dakrenovatie te gaan, soms is een reparatie voldoende. Maar als uw dak vaak dezelfde problemen veroorzaakt en deze al een tijdje meegaat, kan dakrenovatie een goede keuze zijn.

Dakinspectie Weert

Kleine beschadigingen aan het dak kunnen verergeren en op lange termijn leiden tot grote schade, wat hoge kosten met zich mee kan brengen. Door middel van dakrenovatie kunt u dit soort hoge onkosten en onveilige situaties voorkomen. Wanneer u zulke kleine beschadigingen opmerkt, kunt u dus het beste meteen aan de bel trekken bij een professionele dakdekker.

Als u twijfelt aan de conditie of de kwaliteit van uw dak, kunt u RNT Dakspecialist vragen om een professionele dakinspectie uit te laten voeren. Het is verstandig dit in elk geval eens in de paar jaar te laten uitvoeren. Er wordt dan gekeken naar beschadigingen in de dakbedekking en de dakgoot, en naar plekken die een lekkagerisico vormen.

Kosten dakrenovatie Weert

De kosten van dakrenovatie zijn erg uiteenlopend, afhankelijk van het type dakbedekking, de grootte van het dak en het aantal beschadigingen. Zo zijn dakpannen bijvoorbeeld veel duurder in de aanschaf dan bitumen, en kost het veel meer tijd om een schuin dak te renoveren dan een plat dak. Het kost gemiddeld zo’n 1500 euro om een plat dak te renoveren. Bij een schuin dak ligt dat bedrag rond de 5000 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Overweegt u om het dak te laten renoveren? Dan is het handig om op een aantal dingen te letten. U kunt er bijvoorbeeld over nadenken om de dakrenovatie te combineren met andere werkzaamheden aan uw dak. Denk hierbij aan het plaatsen van Dakisolatie en zonnepanelen, het laten reinigen van uw dak of het vervangen van dakgoten en zinkwerk.

Door erop te letten dat de renovatie de luchtdichtheid van het dak niet verstoort, kunt u warmteverlies door ongewenste luchtstromen voorkomen. U kunt zich ook afvragen of er asbest in uw dak zou kunnen zitten. Als dit zo is, kunt u het beste de hele dakbedekking laten vervangen. Tot slot is het soms noodzakelijk om niet alleen een dakdekker, maar ook een architect om hulp te vragen. Uw dakdekker informeert u hier graag over.

Contact met RNT Dakspecialist voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij RNT Dakspecialist bieden we eerlijk advies en kwalitatieve uitvoering, tegen een goede prijs. Onze dakdekkers leveren passend advies. We informeren u graag over alle mogelijkheden voor uw dak. Eventueel kunnen we dan gelijk met u meedenken over het gelijktijdig uitvoeren van andere dakwerkzaamheden.

Bent u op zoek naar een ervaren dakdekker die u met spoed kan helpen met het inspecteren of renoveren van uw dak? In Weert staan we bij RNT Dakspecialist voor u klaar voor iedere dakrenovatieklus. Wees er op tijd bij en schakel zo snel mogelijk een vakman in door het contactformulier in te vullen, of te bellen naar 085 - 106 15 01.